Internetul Obiectelor sau Internet of Things (IoT)

Una din cele mai interesante tehnologii este cea Iot care își propune ca să conecteze toate obiectele dintr-o casă. Multe „lucruri” sunt acum construite cu conectivitate WiFi, ceea ce înseamnă că pot fi conectate la Internet sau unul la altul.  În calitate de consumatori, deja folosim și beneficiem de IoT ne conectăm telefonul la televizor, trimitem fișiere direct pe calculatorul nostru prin wifi, ne programăm centrala de pe telefon etc. Cu toate aceste cei mai avantajați vor fi cei care dețin afaceri cum ar fi IMMurile care prin aceasta tehnologie pot programa întregul birou și mai mult de atata pot monitoriza totul la nivem de click.  Beneficiile sunt multe și pot permite întreținerea predictivă, poate accelera asistența medicală, poate îmbunătăți serviciul pentru clienți și poate oferi beneficii pe care nici măcar nu ni le-am imaginat încă. Și suntem doar în primele etape ale acestei noi tendințe tehnologice: prognozele sugerează că până în 2030, aproximativ 50 de miliarde de dispoz

Carol cel mare | Charlemagne: omul care a unit Franța, Italia și Germania

Carol cel mare 

Poate unul dintre cei mai subestimați și uitați regi din istorie dar care a jucat un rol esențial în istoria europei. 

Carol cel mare | Charlemagne: omul care a unit Franța, Italia și Germania

Charlemage sau Carol cel Mare si-a transformat regatul franc intrun imperiu ce a domnit în jur de 50 de ani.


Domnia lui a avut loc între anii 768 și 814 și a unit regatul franc formand un imperiu creștin care s-a întins de la coasta de vest a Franței către est în Germania, în nord până în Olanda și in sud până în Italia.

Carol cel mare | Charlemagne: omul care a unit Franța, Italia și Germania

Concentrarea lui de a crea un imperiu nu a fost lipsită de acte de cruzime impotriva invadatorilor musulmani, rebeliunilor sau rivalilor politici, fără milă a masacrat satele Saxonilor execunăndui pe cei care se impotrivea conduceri lui.

Cu toate acestea era un apărător al drepturilor și tradițiilor ținuturilor cucerite.

Carol cel mare

Înainte de moarte la încoronat pe fiul lui Ludovic, acesta înpreună cu fratele său divizănd imperiul la scurt timp după poarte tatalui lor. 


"Să domneascp pacea, întelegerea și armonia între toate popoarele creștine ... caci fără pace nu-i putem fi plăcuți lui Dumnezeu - Carol cel Mare"


Carol cel Mare jucat un rol important în ce privește invazia musulmană din Franța și Spania. Asa numită renaștere caroleană a transformat viața spirituală și culturală a europei.


Biblografie: Titani ai Istoriei de Simon Sebag Montefiore