Internetul Obiectelor sau Internet of Things (IoT)

Una din cele mai interesante tehnologii este cea Iot care își propune ca să conecteze toate obiectele dintr-o casă. Multe „lucruri” sunt acum construite cu conectivitate WiFi, ceea ce înseamnă că pot fi conectate la Internet sau unul la altul.  În calitate de consumatori, deja folosim și beneficiem de IoT ne conectăm telefonul la televizor, trimitem fișiere direct pe calculatorul nostru prin wifi, ne programăm centrala de pe telefon etc. Cu toate aceste cei mai avantajați vor fi cei care dețin afaceri cum ar fi IMMurile care prin aceasta tehnologie pot programa întregul birou și mai mult de atata pot monitoriza totul la nivem de click.  Beneficiile sunt multe și pot permite întreținerea predictivă, poate accelera asistența medicală, poate îmbunătăți serviciul pentru clienți și poate oferi beneficii pe care nici măcar nu ni le-am imaginat încă. Și suntem doar în primele etape ale acestei noi tendințe tehnologice: prognozele sugerează că până în 2030, aproximativ 50 de miliarde de dispoz

Calendarul Mayaș: o noua teorie care susține că sfârșitul lumii este în 2020

Noua interpretare a calcendarului mayaș susține că sfârșitul lumii ar fi trebuit să fie în 2020, proteste, pandemia de covid, erupții vulcanice, invazia de lăcuse, uragane, cutremure ar încuraja această teorie.


Dar haideți să vedem de unde noua dată.

2020 este 2012


Adepșii teiriei conspirației susține că prima interpretare a calendarulu mayaș a fost greșită, potrimit calendarulu iulian, suntem în 2012 ... Numărul de zile pierdute într-un an din cauza trecerii la cenendarul gregorian este de 11 zile ... Dacă facem un calcul, în cei 268 de ani de când este folosit calendarul gregorian ori 11 zile = 2948 zile adică 8 ani.


Toate aceste informații au apărut și in New York Times intr-un twit de Paolo Tagaloguin