Internetul Obiectelor sau Internet of Things (IoT)

Una din cele mai interesante tehnologii este cea Iot care își propune ca să conecteze toate obiectele dintr-o casă. Multe „lucruri” sunt acum construite cu conectivitate WiFi, ceea ce înseamnă că pot fi conectate la Internet sau unul la altul.  În calitate de consumatori, deja folosim și beneficiem de IoT ne conectăm telefonul la televizor, trimitem fișiere direct pe calculatorul nostru prin wifi, ne programăm centrala de pe telefon etc. Cu toate aceste cei mai avantajați vor fi cei care dețin afaceri cum ar fi IMMurile care prin aceasta tehnologie pot programa întregul birou și mai mult de atata pot monitoriza totul la nivem de click.  Beneficiile sunt multe și pot permite întreținerea predictivă, poate accelera asistența medicală, poate îmbunătăți serviciul pentru clienți și poate oferi beneficii pe care nici măcar nu ni le-am imaginat încă. Și suntem doar în primele etape ale acestei noi tendințe tehnologice: prognozele sugerează că până în 2030, aproximativ 50 de miliarde de dispoz

Ce este Blockchain ?

Deși majoritatea oamenilor se gândesc la tehnologia blockchain în raport cu criptomonedele precum Bitcoin, blockchain oferă securitate care este utilă în multe alte moduri. În termenii cei mai simpli, blockchain-ul poate fi descris ca date pe care le puteți adăuga doar, nu le puteți lua sau schimba. De aici rezultă termenul „lanț”, deoarece creați un lanț de date. Nu puteți schimba blocurile anterioare este ceea ce îl face atât de sigur. În plus, blockchain-urile sunt bazate pe consens, astfel încât nicio entitate nu poate prelua controlul asupra datelor. Cu blockchain-ul, nu aveți nevoie de o terță parte de încredere pentru a supraveghea sau a valida tranzacțiile.

Ce este Blockchain ?


Mai multe industrii implică și implementează blockchain și, pe măsură ce crește utilizarea tehnologiei 

blockchain, crește și cererea de profesioniști calificați. Din punct de vedere al păsărilor, un dezvoltator de blockchain este specializat în dezvoltarea și implementarea arhitecturii și soluțiilor folosind tehnologia blockchain. Salariul mediu anual al unui dezvoltator blockchain este de 469KR.


Dacă sunteți intrigați de Blockchain și de aplicațiile sale și doriți să vă faceți cariera în această tehnologie de trend, atunci acesta este momentul potrivit pentru a începe. Pentru a intra în Blockchain, trebuie să aveți o experiență practică în limbaje de programare, fundamentele OOPS, baze de date plane și relaționale, structuri de date, dezvoltare de aplicații web și rețea.