Internetul Obiectelor sau Internet of Things (IoT)

Una din cele mai interesante tehnologii este cea Iot care își propune ca să conecteze toate obiectele dintr-o casă. Multe „lucruri” sunt acum construite cu conectivitate WiFi, ceea ce înseamnă că pot fi conectate la Internet sau unul la altul.  În calitate de consumatori, deja folosim și beneficiem de IoT ne conectăm telefonul la televizor, trimitem fișiere direct pe calculatorul nostru prin wifi, ne programăm centrala de pe telefon etc. Cu toate aceste cei mai avantajați vor fi cei care dețin afaceri cum ar fi IMMurile care prin aceasta tehnologie pot programa întregul birou și mai mult de atata pot monitoriza totul la nivem de click.  Beneficiile sunt multe și pot permite întreținerea predictivă, poate accelera asistența medicală, poate îmbunătăți serviciul pentru clienți și poate oferi beneficii pe care nici măcar nu ni le-am imaginat încă. Și suntem doar în primele etape ale acestei noi tendințe tehnologice: prognozele sugerează că până în 2030, aproximativ 50 de miliarde de dispoz

Ce este realitatea augumentată și realitatea virtuală ( AR și VR ) ?

În materie de tehnologie există doua direcții în ce privește acest an 

Realitate virtuală (VR)

Realitate augmentată (AR)

Ce este realitatea augumentată și realitatea virtuală ( AR și VR ) ?

Deși această tendință tehnologică a fost utilizată în primul rând pentru jocuri până în prezent, a fost folosită și pentru instruire.


În 2021, ne putem aștepta ca aceste forme de tehnologii să fie integrate în continuare în viața noastră. De obicei, lucrând în tandem cu unele dintre celelalte tehnologii noi pe care le-am menționat în această listă, AR și VR au un potențial enorm în formare, divertisment, educație, marketing și chiar reabilitare după un accident. Oricare ar putea fi folosit pentru a pregăti medicii să facă intervenții chirurgicale, pentru a oferi vizitatorilor muzeelor ​​o experiență mai profundă, pentru a îmbunătăți parcurile tematice sau chiar pentru a spori marketingul, ca și în cazul acestui adapost de autobuz Pepsi Max.

Fapt distractiv: 14 milioane de dispozitive AR și VR au fost vândute în 2019. Piața globală de AR și VR este de așteptat să crească la 209,2 miliarde de dolari până în 2022, creând doar mai multe oportunități în tehnologia de trend și primind mai mulți profesioniști pregătiți pentru această schimbare de joc. camp. .


În timp ce unii angajatori ar putea căuta optica ca un set de competențe, rețineți că pentru a începe în VR nu este nevoie de o mulțime de cunoștințe specializate - abilitățile de programare de bază și o mentalitate orientată spre viitor pot crea un loc de muncă; un alt motiv pentru care această nouă tendință tehnologică ar trebui să alcătuiască lista ta de observații!