Internetul Obiectelor sau Internet of Things (IoT)

Una din cele mai interesante tehnologii este cea Iot care își propune ca să conecteze toate obiectele dintr-o casă. Multe „lucruri” sunt acum construite cu conectivitate WiFi, ceea ce înseamnă că pot fi conectate la Internet sau unul la altul.  În calitate de consumatori, deja folosim și beneficiem de IoT ne conectăm telefonul la televizor, trimitem fișiere direct pe calculatorul nostru prin wifi, ne programăm centrala de pe telefon etc. Cu toate aceste cei mai avantajați vor fi cei care dețin afaceri cum ar fi IMMurile care prin aceasta tehnologie pot programa întregul birou și mai mult de atata pot monitoriza totul la nivem de click.  Beneficiile sunt multe și pot permite întreținerea predictivă, poate accelera asistența medicală, poate îmbunătăți serviciul pentru clienți și poate oferi beneficii pe care nici măcar nu ni le-am imaginat încă. Și suntem doar în primele etape ale acestei noi tendințe tehnologice: prognozele sugerează că până în 2030, aproximativ 50 de miliarde de dispoz

De ce ne cade părul ?

Moştenirea genetică

Moștenirea genitică este un factor cheie mai ales daca știți persoane de sex feminin din familie au avut asfel de probleme. Spre deosebire de bărbaţi însă, femeile nu se trezesc dintr-o dată cu o chelie de toată frumuseţea, ci se confruntă cu subţierea părului şi ruperea facilă a acestuia 

De ce ne cade părul ?

Tratamentele în acest caz sunt puțin mai scumpe dar există și se fac și la noi în țară


Stresul emoţional

Acest motiv este factorul #1 care duce la căderea părului. Orice traumă de natură psihică survenită ca urmare a producerii unui accident rutier, intervenţie chirurgicală, afecţiune severă, teama de îmbătrânire, divorţul , răceala/gripă mai severă s.a.m.d poate să ducă la o accelerare a caderi părului. 

Vestea bună este că odată ce scapi de acea stare emoţională negativă, părul reintră în normal şi nu va mai cădea la fel de mult.


Prea multă vitamina A

Vitamina A este o cauzza pentru care părul nostru se împotrivește să rămâna pe cap. În mod normal cantitate zilnică de vitamina A este de 5000 UI pentru adulți, însă atunci când depășim cantitatea admisă sau ne administrăm din proprie inițiativă este foarte posibil să ne confguntăm cu acest efect advers.


Prea puţine proteine

În momentul în care corpul nu primeşte suficiente proteine, procesul de creştere a părului este încetinit iar regenerarea este şi ea blocată. Prin urmare, include în alimentaţie cât mai multe alimente bogate în proteine, cum sunt ouăle, carnea sau peştele.

 

Dezechilibrul hormonal

Dezechilibrul hormonal nu este o caracteristică a genului feminin și bărbați pot avea acestă problemă.

În cazul femeilor acest lucru poate fi cauzat de sarcină sau anticoncepționale sau tratamente nepotrivite iar în cazul bărbaților este cauzată de un dezechilibru al hormoniilor androgeni.


De aceea, este foarte important să consulţi medicul ginecolog înainte de a lua pilule, pentru că doar o anamneză amănunţită poate stabili cu certitudine ce tip de contraceptive îţi sunt indicate.