Internetul Obiectelor sau Internet of Things (IoT)

Una din cele mai interesante tehnologii este cea Iot care își propune ca să conecteze toate obiectele dintr-o casă.

Multe „lucruri” sunt acum construite cu conectivitate WiFi, ceea ce înseamnă că pot fi conectate la Internet sau unul la altul. 

În calitate de consumatori, deja folosim și beneficiem de IoT ne conectăm telefonul la televizor, trimitem fișiere direct pe calculatorul nostru prin wifi, ne programăm centrala de pe telefon etc.

Iot Internetul Obiectelor

Cu toate aceste cei mai avantajați vor fi cei care dețin afaceri cum ar fi IMMurile care prin aceasta tehnologie pot programa întregul birou și mai mult de atata pot monitoriza totul la nivem de click. 

Beneficiile sunt multe și pot permite întreținerea predictivă, poate accelera asistența medicală, poate îmbunătăți serviciul pentru clienți și poate oferi beneficii pe care nici măcar nu ni le-am imaginat încă.

Internetul Obiectelor sau Internet of Things

Și suntem doar în primele etape ale acestei noi tendințe tehnologice: prognozele sugerează că până în 2030, aproximativ 50 de miliarde de dispozitive IoT vor fi utilizate în întreaga lume, creând o rețea masivă de dispozitive interconectate care acoperă totul, de la smartphone-uri la aparate de bucătărie. Se estimează că cheltuielile globale pentru Internetul obiectelor (IoT) vor atinge 1,1 trilioane de dolari SUA în 2022. Se așteaptă ca noile tehnologii precum 5G să stimuleze creșterea pieței în următorii ani.