Internetul Obiectelor sau Internet of Things (IoT)

Una din cele mai interesante tehnologii este cea Iot care își propune ca să conecteze toate obiectele dintr-o casă. Multe „lucruri” sunt acum construite cu conectivitate WiFi, ceea ce înseamnă că pot fi conectate la Internet sau unul la altul.  În calitate de consumatori, deja folosim și beneficiem de IoT ne conectăm telefonul la televizor, trimitem fișiere direct pe calculatorul nostru prin wifi, ne programăm centrala de pe telefon etc. Cu toate aceste cei mai avantajați vor fi cei care dețin afaceri cum ar fi IMMurile care prin aceasta tehnologie pot programa întregul birou și mai mult de atata pot monitoriza totul la nivem de click.  Beneficiile sunt multe și pot permite întreținerea predictivă, poate accelera asistența medicală, poate îmbunătăți serviciul pentru clienți și poate oferi beneficii pe care nici măcar nu ni le-am imaginat încă. Și suntem doar în primele etape ale acestei noi tendințe tehnologice: prognozele sugerează că până în 2030, aproximativ 50 de miliarde de dispoz

Securitatea cibernetică în viitorul apropiat

 Securitatea cibernetică s-ar putea să nu pară o tehnologie emergentă, având în vedere că există de ceva vreme, dar evoluează la fel ca și alte tehnologii. Acest lucru este în parte, deoarece amenințările sunt în mod constant noi. Hackerii răuvoitori care încearcă să acceseze ilegal datele nu vor renunța în curând și vor continua să găsească modalități de a trece chiar și prin cele mai dure măsuri de securitate. Este, de asemenea, în parte, deoarece noua tehnologie este adaptată pentru a spori securitatea. Atâta timp cât avem hackeri, securitatea cibernetică va rămâne o tehnologie de trend, deoarece va evolua constant pentru a se apăra împotriva acestor hackeri.

Securitatea cibernetică în viitorul apropiat


Ca dovadă a nevoii puternice pentru profesioniștii în securitate cibernetică, numărul locurilor de muncă în materie de securitate cibernetică crește de trei ori mai repede decât alte locuri de muncă în domeniul tehnologiei. De asemenea, necesitatea unei securități cibernetice adecvate este atât de mare încât până în 2021, 6 trilioane de dolari vor fi cheltuiți la nivel global pentru securitatea cibernetică.


Trebuie să rețineți că, oricât de dificil este câmpul, acesta oferă și venituri profitabile în șase cifre, iar rolurile pot varia de la hacker etic la inginer de securitate până la ofițer șef de securitate, oferind o carieră promițătoare pentru cineva care dorește să intre și să rămână cu acest veșnic verde tehnologie de tendință.